top of page
  • Forfatterens bildeEliann

5 AV DE MEST VANLIGE FALLGRUVENE VED ANBUDSARBEID

Innlegg først publisert 05.03.2020


…og hvordan man kan unngå de. Når man sender et anbud eller RFQ, så er det noen feil som ofte går igjen. Selv om det kan være snakk om små feil, kan konsekvensen bli stor – man kan lett miste en potensiell kunde eller stort prosjekt.


1 Mercell, Doffin eller kundens egen anbud side pleier å ha en innsendingsknapp. Husk å signere budet og sende det inn, ellers kan du risikere at det ikke blir registrert. Hvis du ikke får bekreftelse, send en hyggelig mail med henvisning til anbudsnummeret og spør om de har mottatt det. Det er overraskende mange som har brukt timevis av ressurser på et bud, uten å faktisk sende det til slutt.


2 Feil i costbreakdown / prosjektplan –   De fleste kunder krever at en kost breakdown og prosjekt plan med prognose og KPI er inkludert i tilbudet.  Hvis datoer eller cost breakdown er feil, kan ditt bud bli avvist. Pass på copy paste feil fra tidligere anbud.


3 Feil format, feil mal, feil logo, alle disse små avvikene kan bety at kunden anser deg som uegnet til å følge deres anvisninger. Det kan også hende at viktig informasjon uteglemt om du bruker feil mal.


4 Når budet er fullført, skal all nødvendig informasjon leveres, og alle vedlegg må være med.  Trippel sjekk at alle vedlegg er med. Bruk gjerne en dokumentliste og transmittal for å holde orden på hva som er sendt og i hvilken revisjon.

Og siste tips – som dere kanskje har sett før…


5 Hvis du skal klippe og lime fra et tidligere anbud eller dokumentasjon, bytt kunde navn!


Håper disse tipsene kan hjelpe deg, og lykke til med neste anbud!

74 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page